Συμβουλές για την Διατροφή των Παιδιών

Αρχική / Συμβουλές για την Διατροφή των Παιδιών
  Ιουλ 14, 2020

Γενικές διατροφικές συμβουλές για την διατροφή των παιδιών

 


 

Υπάρχουν κάποιες γενικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς ώστε να βελτιώσουν την διατροφή των παιδιών τους:

 

 Το να τηρείται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στην ώρα του φαγητού, και να μοιράζεται ισόποσα μέσα στην μέρα η ποσότητα του φαγητού που χρειάζεται. Καθώς επίσης και να προσπαθήσουμε να αποφεύγουμε τα τσιμπολογήματα με γεύματα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης ή αλατιού.



 Να μην παραλείπουμε το πρωινό των παιδιών, γιατί χρειάζονται ενέργεια για να είναι αποδοτικά και δραστήρια.



 Πάρα πολύ σημαντικό είναι να τους μάθουμε να καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά, αλλά όχι καταναγκαστικά , να τους τα προσθέσουμε στην καθημερινότητα τους και να επισημαίνουμε τα οφέλη που έχουν στην υγεία μας.

 

 Τα όσπρια είναι από τα τρόφιμα, που κάποια παιδιά δεν τα προτιμάνε, μπορούμε να βρούμε τρόπους ώστε να τα κάνουμε πιο «ενδιαφέρον». Για παράδειγμα τα μπιφτέκια οσπρίων ή οι σαλάτες από όσπρια ίσως να τους φανούν πιο νόστιμα. Δεν χρειάζεται όμως ακόμα κι αν δεν τους αρέσει ένα φαγητό από τις πρώτες φορές απλά να το απορρίψουμε και να λέμε πως απλά δεν του/της αρέσει. Ας το δοκιμάσουμε ξανά και ξανά , ας το φτιάξουμε μαζί με το παιδί μας , ίσως αν ασχοληθεί με αυτό το φαγητό να του προκαλέσει το ενδιαφέρον.

 

 Χρειάζεται οι μερίδες να είναι ελεγμένες και κανονικές (όχι μεγάλη ποσότητα φαγητού). Καλύτερα να βάζουμε μικρότερη ποσότητα στο πιάτο και αν πεινάσουν θα ζητήσουν περισσότερο.

 

 Το να δίνουμε για αντάλλαγμα φαγητό στα παιδιά,  γλυκά ή παγωτά προκειμένου να κάνουν κάτι που θέλουμε ή ως ανταμοιβή για την σωστή συμπεριφορά τους είναι κάτι που χρειάζεται να σταματήσουμε.

 

 Το κολατσιό του παιδιού στο σχολείο είναι πολύ σημαντικό, να προσέχουμε τι τους ετοιμάζουμε και να υπάρχει ποικιλία.

 

 Μαγειρεύουμε όλοι  μαζί και αφήνουμε τα παιδιά να πειραματιστούν με τα υλικά.



 Ασχολούμαστε με τα παιδιά και τους δείχνουμε οτί τα αγαπάμε και ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα εκτός από το φαγητό που μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί.

 

 

Με εκτίμηση,

Σύμβουλος διατροφής,

Ειδικός εφαρμογών διαιτητικής ,

Μαδεντζίδου Κική.


f:
 nutri-lovers 

site : http://nutrilovers.gr/

e-mail: info@nutrilovers.gr

 

 

 

 

Είστε γονέας και θέλετε να δείτε αν το παιδί σας εμφανίζει δυσκολίες;

Γονείς από όλες τις περιοχές κάνουν ΔΩΡΕΑΝ❗️:

✅Ανίχνευση Δυσκολιών

✅Εντοπίζουν Ειδικούς αποκλειστικά για παιδιά.

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία του https://doctorkids.gr/el τελείως δωρεάν και γίνεται ο ειδικός του παιδιού σας.

Είστε ειδικός και θέλετε να γίνετε μέλος της μεγάλης ομάδας του Dr Kids;Συμπληρώστε τη φόρμα και κάντε την εγγραφή σας.

Επικοινωνία
Doctor Kids
Mail : info@doctorkids.gr
Social Media
Εισαγωγή
Στο doctor kids στόχος μας είναι να αποτελέσουμε έναν αξιόπιστο σύμμαχο του γονέα στον δύσκολο αγώνα της ανατροφής του παιδιού του. Θέλουμε να τον βοηθήσουμε να εντοπίσει πιθανές δυσκολίες του παιδιού απο μικρή ηλικία και να τον οδηγήσουμε στην πρώιμη παρέμβαση ώστε να εξαλειφθούν οι αποκλίσεις.