Μουσικοθεραπεία στο κέντρο Νους & Λόγος στην Ανθέων 12, Άγιο Παυ΄λο Θεσσαλονίκης

Home / Μουσικοθεραπεία στο κέντρο Νους & Λόγος στην Ανθέων 12, Άγιο Παυ΄λο Θεσσαλονίκης
  Oct 07, 2021

 

Το κέντρο "Νους & Λόγος" παρέχει πρόγραμμα μουσικοθεραπείας με εξειδικευμένο θεραπευτή, όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καλέσουν στο 2310540217 για να ορίσουν δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού με τους επιστημονικά υπεύθυνους.

Η μουσικοθεραπεία είναι η χρήση της μουσικής για την αντιμετώπιση των σωματικών, συναισθηματικών, γνωστικών και κοινωνικών αναγκών μιας ομάδας ή ατόμου. Περιέχει μια ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως ακρόαση μελωδιών, αναπαραγωγή ενός οργάνου, τύμπανο, σύνταξη τραγουδιών και καθοδηγούμενες εικόνες και είναι κατάλληλη για άτομα όλων των ηλικιών. Η μουσικοθεραπεία αγγίζει όλες τις πτυχές του νου, του σώματος, του εγκεφάλου και της συμπεριφοράς. Η μουσική μπορεί να αποσπάσει την προσοχή στο μυαλό, μπορεί να επιβραδύνει τους ρυθμούς του σώματος και μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας, η οποία με τη σειρά της μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά. Οι συνεδρίες μουσικοθεραπείας έχουν σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως τη σωματική υγεία των παιδιών, τις ικανότητες επικοινωνίας, τις γνωστικές δεξιότητες, τη συναισθηματική ευεξία και τα ενδιαφέροντα. Αφού σταθμίσει αυτούς τους παράγοντες μαζί με τους στόχους της θεραπείας, ο θεραπευτής αποφασίζει να χρησιμοποιήσει είτε τη δημιουργική είτε τη δεκτική διαδικασία. Ο μουσικοθεραπευτής θα διασφαλίσει ότι οι δραστηριότητες ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις ικανότητες του παιδιού. 

Μουσικοθεραπεία και διαταραχή αυτιστικού φάσματος

    Οι βασικές διαταραχές των ατόμων με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ASD) επηρεάζουν την κοινωνική αλληλεπίδραση, την επικοινωνία και τη συμπεριφορά. Η μουσικοθεραπεία χρησιμοποιεί μουσικές εμπειρίες και τις σχέσεις που αναπτύσσονται μέσω αυτών για να επιτρέψει την επικοινωνία και την έκφραση, προσπαθώντας έτσι να αντιμετωπίσει μερικές από τις βασικές δυσκολίες των παιδιών με διαταραχή αυτιστικού φάσματος.  Αποτελέσματα πολλών μελετών εντόπισαν σημαντικά στοιχεία που υποστηρίζουν την αξία της μουσικοθεραπείας στην προώθηση της κοινωνικής, συναισθηματικής και κινητικής ανάπτυξης σε παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος.

 

Μουσικοθεραπεία - "Νους & Λόγος"

Το κέντρο "Νους & Λόγος" παρέχει πρόγραμμα μουσικοθεραπείας με εξειδικευμένο θεραπευτή, όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καλέσουν στο 2310540217 για να ορίσουν δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού με τους επιστημονικά υπεύθυνους.

 

 

Βιβλιογραφία:

Geretsegger, M., Elefant, C., Mössler, K. A., & Gold, C. (2014). Music therapy for people with autism spectrum disorder. Cochrane Database of Systematic Reviews, (6).

 

Are you a specialist and want to become a member of Dr Kids big team? Fill out the form and register.

Contact
Doctor Kids
Mail : info@doctorkids.gr
Social Media
Introduction
In doctor kids, our goal is to be a reliable ally for parents in their struggle to raise their children. We want to help them identify any possible children's difficulties from an early age and lead them to an early intervention for the deviations to be eliminated.